نام علمی : .Cassia Tora L
نام انگلیسی: Wild senna
نام فارسی: گیاه کاسیا تورا
گیاه کاسیا تورا ، گیاهی علفی، یکساله ، به ارتفاع ۰.۳۰ - ٠.٩٠ متر و دارای بویی ناپسند است . برگ های گیاه کاسیا تورا از ۳ زوج برگچه منتهی به دمبرگ نسبتاً دراز تشکیل یابد. برگچه های گیاه کاسیا تورا در وضع متقابل و ظاهر بیضوی ، دراز و مدور و در قسمت انتهایی و گاهی منتهی به نوک تیز بسیار کوچک دارند . پهنک برگچه ها نازک ، عاری از تار یا پوشیده از تارهای کم و دارای ۸ تا ۱۰ زوج رگبرگ فرعی در طرفین رگبرگ اصلی است. گل های گیاه کاسیا تورا عاری از دم گل معمولاً به تعداد ۲ تایی در کناره برگ ها ظاهر می شوند. جام گل آن رنگ زرد روشن دارد . میوه گیاه کاسیا تورا نیام، باریک ، به طول ۱۲ تا ۲۰ سانتی متر به عرض ۵۴ میلی متر و محتوی ۲۵-۳۰ دانه است . دانه ، برگ و ریشه گیاه کاسیا تورا به مصارف درمانی می رسند.دانه گیاه کاسیا تورا دارای ۵ درصد ماده روغنی است که در صورت استخراج حالت روان و رنگ زرد قهوه ای دارد.
خواص گیاه کاسیا تورا
برگ های گیاه به عنوان ملین و به صورت دم کرده مصرف می شود. برای برگ و دانه گیاه اثر درمانی قاطع در درمان بیماری های پوست مخصوصاً خارش و زرد زخم قائل اند . در چین از فراورده های دانه گیاه جهت درمان ناراحتی های کبدی و رفع دانه های جلدی استفاده می شود ، به علاوه از میوه گیاه جهت رفع دیسانتری و از ریشه آن به عنوان تقویت کننده معده در نواحی مختلف استفاده می گردد. برای برگ گیاه نیز اثر اشتهاء آور و ضدکرم قائل اند.
محل رویش گیاه کاسیا تورا
گیاه کاسیا تورا در منطقه وسیعی از جنوب آسیا و به طور کلی در نواحی حاره(مرطوب) می روید ولی در ایران یافت نمی گردد.
خواص دارویی گیاه کاسیا تورا
ضد یبوست
ضدکرم
اشتهاء آور
درمان دیسانتری
درمان ناراحتی های کبدی
درمان دانه های جلدی
منبع: کتاب گیاهان دارویی تالیف دکتر علی زرگری انتشارات دانشگاه تهران، 1390، جلد.2 ص 114
شرکت وینا تولید کننده و توزیع کننده محصولات طبیعی از گیاهان دارویی با همکاری پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، واقع در پارک علم و فناوری البرز